off-market vastgoed

4 goede redenen om een vastgoedexpert in te schakelen bij de aankoop van vastgoed

Regelmatig krijg ik de vraag: “Yana, waarom zouden wij jou inschakelen bij de aankoop van vastgoed?”

In deze blog vind je 4 goede redenen waarom het een goed idee is om beroep te doen op je eigen vastgoedexpert wanneer je op het punt staat om één van dé belangrijkste financiële beslissingen te nemen die je in je leven maakt.

1. Het juiste vastgoed dankzij persoonlijke begeleiding met professioneel advies

Zou jij je aandelenportefeuille laten beheren door een ongekwalificeerd financieel adviseur? Zou jij je laten adviseren door de advocaat van de tegenpartij in kader van een rechtzaak? Zou jij je laten behandelen door een arts of chirurg zonder erkenning? 

Voor belangrijke beslissingen laten we ons bijstaan door een onafhankelijk specialist ter zake. Maar wanneer het aankomt op het aankopen van vastgoed, rekenen we in België nog al te vaak op onze eigen, vaak beperkte, vastgoedkennis en ervaring of op deze van vrienden of familie. Dit terwijl het toch één van dé belangrijkste financiële beslissing is die men in een leven maakt.

Want wanneer je niet over de juiste kennis en vaardigheden beschikt, is een miskoop echter sneller gebeurd dan je denkt.

Door samen te werken met Urbanya kan je rekenen op onafhankelijk professioneel vastgoedadvies. Urbanya, is erkend vastgoedmakelaar door het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars (BIV) met B.I.V.-nummer 512.696, gecertificeerd vastgoedexpert en gecertificeerd aankoopmakelaar

2. Wij helpen jou betere financiële beslissingen te nemen en geld te besparen

Onderhandelen is geen eenvoudige opdracht. Zeker niet wanneer het een aankoop betreft waarbij je emotioneel betrokken bent en je niet exact weet hoe je de werkelijke waarde berekent. 

Als professioneel aankoopmakelaar haalt Urbanya de emotie uit het kopen van onroerend goed. Voor ons is het een kwestie van cijfers. Na een grondige screening berekenen wij de werkelijke waarde van de woning, inclusief rendementsbepaling, en onderhandelen we met rationele argumenten de beste prijs voor jou. Zo zorgen wij ervoor dat jij een eigendom koopt die niet alleen matcht met jouw criteria, maar bovendien een goede financiële investering is waarbij je je winst al van bij de aankoop onmiddellijk maximaliseert en sneller financieel rendement behaalt op jouw vastgoedinvestering. Bovendien zijn wij emotioneel niet betrokken bij de aankoop van jouw eigendom, hetgeen ons sowieso betere onderhandelaars maakt. 

3. Zonder belangenvermenging toegang tot de volledige vastgoedmarkt

Om onafhankelijkheid te garanderen, nemen we geen vastgoed “in portefeuille”. Zo kan jij erop rekenen dat jouw belangen worden behartigd en verdedigd. Deze manier van werken biedt als bijkomend voordeel dat ik toegang heb tot de volledige vastgoedmarkt. Waar een traditionele vastgoedmakelaar enkel zijn vastgoedportefeuille zal aanbieden, kijk ik daarentegen naar wat beschikbaar is op de volledige vastgoedmarkt: notarissen, particulieren, promotoren en ook bij andere vastgoedmakelaars. Met andere woorden, wanneer je werkt met Urbanya worden al die partijen herleid tot één centraal aanspreekpunt.

4. Voordelig voor je agenda én je portemonnee

Vastgoed kopen is een complexe en tijdrovende bezigheid: vastgoed zoeken, verkopende partijen contacteren, gesprekken opvolgen, verkennende plaatsbezoeken, vastgoed screenen, onderhandelen,… Het is bijna een dagtaak op zich. Daarenboven gaat momenteel alles ook erg snel. Je moet dus snel en flexibel kunnen schakelen, je agenda kunnen aanpassen en snel kunnen beslissen, anders zie je je droomhuis aan je neus voorbijgaan. Het hele proces is voor vele mensen dan ook erg frustrerend. 

Urbanya biedt je de luxe om die tijdrovende en complexe activiteiten uit te besteden zodat jij jezelf veel tijd en kopzorgen bespaart. Terwijl wij zorgen voor de details, kan jij je dus verder concentreren op jouw dagelijkse activiteiten. Gemakkelijk toch ?

Overtuigd van onze toegevoegde waarde ?

Contacteer Yana voor een gratis kennismakingsgesprek op 0486 56 42 32 of Yana@Urbanya.be !


Vastgoed kopen en verkopen met méér winst

Urbanya werd opgericht met als missie om mensen te leren hoe je vastgoed koopt en verkoopt met meer winst. Het kunnen rekenen op onafhankelijk advies, is hierbij onontbeerlijk.

Concreet betekent dit dat Urbanya :

  • eigenaars leert hoe ze zelf hun eigendom kunnen verkopen of verhuren. Zo spaar je makelaarskosten uit. Als eigenaar ken je je woning het best! Toch?
  • kopers begeleidt en adviseert bij de aankoop van vastgoed. Want de grootste winst behaal je bij aankoop van vastgoed. Hoe lager je aankoopprijs, hoe groter je kans op winst bij verkoop!

Om onafhankelijk advies te garanderen en belangenvermenging uit te sluiten, neemt Urbanya geen vastgoed in portefeuille voor verkoop.

Interesse om meer te weten te komen? Contacteer ons voor een gratis kennismakingsgesprek.