vastgoed verkopen in de zomer

6 redenen om je huis te verkopen in de zomer

De zomervakantie is gisteren officieel van start gegaan ! Vele kandidaat-kopers gaan op verlof en stellen bijgevolg hun vastgoeddroom even uit tot na hun vakantie. Is het verstandig om je huis te koop te zetten tijdens de zomervakantie?

Uiteraard ! In deze blog geef ik je 6 redenen waarom het wél een goed idee is om je huis te verkopen in de zomer.

1. Minder concurrentie

Traditioneel piekt de vastgoedverkoop in het voorjaar en het najaar. Bijgevolg raadt men eigenaars aan om hun woning tijdens deze periodes te koop te stellen, met een groot vastgoedaanbod tot gevolg. Wetende dat er sowieso schaarste is op de woningmarkt, waarom zou je als eigenaar aan deze trend meedoen? Door deze trend wordt de schaarste aan vastgoed namelijk nog groter in de zomer en winter waardoor je als verkoper net nog meer kan profiteren. Kandidaat-kopers zijn namelijk niet de hele zomervakantie in het buitenland.

2. Meer tijd

Tijdens jouw verlof heb je meer tijd om je woning verkoopklaar te maken en eventueel zelf je woning te koop te stellen. Door de achterstallige klusje uit te voeren, kan je een mooie meerwaarde creëren en door zelf te verkopen bespaar je op de makelaarskosten. Zo hou je netto meer over van de verkoopprijs.

3. Meer serieuze kopers

Wie zijn huis verkoopt, heeft te maken met nieuwsgierigen. Maar tijdens de zomervakantie spendeert deze groep liever tijd aan vakantie vieren en andere (buiten)activiteiten dan ergens binnen een huis te bezichtigen dat ze toch niet zullen kopen. Bijgevolg heb je misschien minder bezoeken, maar de bezoekers die over de vloer komen zijn wel serieuze kandidaat-kopers die echt interesse hebben in je woning

4. Een fantastische eerste indruk

Het zonnetje maakt alles mooier, ook je woning en je tuin. Bloeiende bloemen, stralende zonnestralen, een groen gazon, kleurrijke vlinders,… maken je woning en de omgeving nog mooier en aantrekkelijker. Het is bovendien ook het ideale weer om prachtige vastgoedfoto’s te maken van je eigendom die onontbeerlijk zijn om je woning te presenteren op de gekende immoplatforms (immoweb, Zimmo, …). 

5. Langer licht

Om alles goed te kunnen inspecteren, moet je vastgoed bezichtigen bij daglicht. Aangezien het in de zomer langer licht is, kan je tot laat op de avond bezichtigingen inplannen. Zo kunnen kopers die niet op verlof zijn, ook na hun werkdag je huis komen bezichtigen in ideale omstandigheden.

6. Verkoop wanneer het jou past !

Maar de belangrijkste reden is dat je je huis moet verkopen wanneer het jou past. Heel wat panden waren in de lente overduidelijk nog niet verkoopklaar toen ze op de markt kwamen. Door angst om de vastgoedpiek te missen, laten sommige eigenaars het na om bepaalde klusjes uit te voeren. Klusjes die een belangrijke impact kunnen hebben op je verkoopprijs. Neem dus je tijd om je eigendom tiptop in orde te krijgen en profiteer van de vakantieperiode om die meerwaarde te kunnen generen. Weet dat het hele jaar door vastgoed wordt verkocht en gekocht. Ook in de zomer!

Veel succes !
Yana van Urbanya


Vastgoed verkopen met onafhankelijk vastgoedadvies van Urbanya

Wil je vastgoed verkopen en weet je niet goed hoe hieraan te beginnen? Neem dan contact op met Yana van Urbanya voor een gratis kennismakingsgesprek en ontdek welke verkoopstrategie het best bij je past.

Om onafhankelijk advies te kunnen garanderen, neemt Urbanya geen vastgoed in portefeuille. Wil je je woning graag zelf verkopen, dan help ik je met plezier op weg. Als eigenaar ken je je woning het best! Toch?