Vastgoed kopen met meer winst

“De grootste winst
behaal je bij de
aankoop van vastgoed,
niet bij de verkoop ervan.”

Je wil vastgoed kopen. Slimme keuze!

Of je nu wil investeren in een opbrengsteigendom, een tweede verblijf of een nieuwe gezinswoning, vastgoed is nog steeds een goede belegging. Hiervoor zijn verschillende redenen:

De waarde van vastgoed blijft jaar op jaar stijgen.
Je kan het verhuren en zo een blijvend passief inkomen genereren dat jaarlijks indexeerbaar is.
Je kan het renoveren of opsplitsen en zo op korte termijn een meerwaarde genereren.
Je kan er zelf in gaan wonen en op langere termijn een meerwaarde genereren.

Een belangrijke voorwaarde hierbij is dat je koopt aan een correcte prijs. Want hoe lager je aankoopt, hoe groter je kans op winst of meerwaarde wanneer je je eigendom opnieuw wil verkopen.

Als erkend vastgoedcoach bied ik je onafhankelijk advies en ondersteuning zodat je aan het einde van de rit een topdeal in handen hebt en je vermogen optimaal kan renderen.


Vastgoed kopen met kennis van zaken en méér winst

De grootste winst maak je bij de aankoop van vastgoed en niet bij de verkoop. Logisch, want hoe lager je aankoopt, hoe groter de meerwaarde die je kan realiseren wanneer je je eigendom opnieuw wil verkopen.

Maar ook; Hoe lager de aankoopprijs,

 • hoe minder registratiebelasting of BTW,
 • hoe lager de notariskosten,
 • hoe kleiner het bedrag dat je moet lenen dus hoe minder intresten
 • hoe lager de kosten voor de kredietopening.

Allemaal factoren die je meerwaarde en rendement danig kunnen beïnvloeden.

Daarnaast is vastgoed kopen een complexe en tijdrovende bezigheid die bij momenten frustrerend kan zijn. Bovendien komt er heel wat kennis en vaardigheden bij kijken en doe je het niet elke dag. Een foutje is dan ook snel gemaakt en kost al gauw enkele 1.000den tot 10.000den euro’s.

Maar gekocht is gekocht en je zal je verlies moeten slikken.

Met een Master Toegepaste Economische Wetenschappen op zak, mijn jarenlange ervaring als professioneel aankoper/onderhandelaar in verschillende sectoren en als erkend vastgoedmakelaar help ik jou bij één van de belangrijkste financiële beslissingen die je in je leven maakt, de aankoop van vastgoed.


Van huizenjager tot eigenaar in 7 stappen

 • 1. Vastgoedcriteria in kaart brengen
 • 2. Huizenjacht
 • 3. Plaatsbezoek & analyse
 • 4. Waardebepaling & aanbevelingen
 • 5. Bieden & onderhandelen
 • 6. Compromis & plaatsbeschrijving
 • 7. Laatste inspectie & Notariële akte

Proficiat! Je bent eigenaar van een nieuwe woning!
Steek de sleutel in het slot en geniet van je nieuwe thuis of trek huurders aan en geniet van je rendement.

Wil je ons inschakelen voor het volledig aankoopproces of slechts voor een onderdeel? Dat kan. Heb je bijvoorbeeld zelf een woning gezien en wens je enkel een tweede opinie, een waardebepaling en/of ondersteuning bij de onderhandelingen? Geen enkel probleem. We helpen je graag!

Benieuwd wat elke stap van het proces precies inhoudt? Ik schreef een blog waarin ik het je allemaal haarfijn uitleg.

Ik vind voor jou de verborgen parels

De vastgoedmarkt raast als een trein. Maar de panden die je op immosites en bij vastgoedkantoren vindt, zijn slechts een fractie van het reële aanbod op de markt. Daarnaast zijn er ook een heleboel huizen te koop zonder dat het grote publiek er weet van heeft. We spreken dan over off-market of stille verkoop of discrete verkoop. In mijn zoektocht naar jouw ideale woning of tweede verblijf boor ik ook deze verborgen markt aan. Zo ben je er zeker van dat er niks aan het toeval wordt overgelaten en dat je met de beste deal naar huis gaat.


Vastgoed kopen doe je best niet alleen

Vastgoed kopen is ook een emotioneel gegeven. Indien je geen klik voelt, heb je mij niet nodig want je zal de woning toch niet kopen. Maar is de klik er wel, dan zie je plots de gebreken niet meer, durf je amper kritische vragen te stellen en zal je veel minder onderhandelen uit vrees dat iemand anders de woning voor je neus wegkaapt. Resultaat: je betaalt een te hoge prijs.

Investeren in vastgoed doe je daarom best niet alleen. Door samen te werken met Urbanya koop je zonder zorgen en volledig geïnformeerd vastgoed dat matcht met jouw criteria binnen het vooropgestelde budget.


Laat je persoonlijk begeleiden en adviseren door jouw vastgoedcoach

Wil je investeren in vastgoed maar heb je geen tijd om zelf de vastgoedmarkt af te schuimen?

Voel je je onzeker en wil je een miskoop vermijden?

Wil je weten hoeveel een bepaalde eigendom werkelijk waard is en argumenten vinden om de prijs te onderhandelen?

Wil je werk maken van je woondroom of je vastgoedportefeuille?

Vraag een GRATIS vastgoedstrategiesessie aan, dan vertel ik je hoe ik je kan helpen bij de aankoop van jouw onroerend goed.


Maak je lid van de besloten Facebook-groep “Off-market vastgoeddeals en -advies in België en Spanje”: https://www.facebook.com/groups/vastgoedadvies

WAT KLANTEN ZEGGEN